Wartości odżywcze pieczywa

Dowiedz się, gdzie kupić pieczywo Kraków, wejdź na www.piekarniapochopien.com/wyroby-piekarnicze.html.

Pieczywo to w naszej kulturze podstawa jadłospisu człowieka. Jest wytwarzane z wody, mąki soli, mleka, środków spulchniających (zwykle zakwasu chlebowego lub drożdży) i wszelakich dodatków ulepszających doznania smakowe, jak przykładowo: słonecznik, sezam lub mak.

Dlaczego należy jeść regularnie pieczywo?

Pieczywo jest pożywieniem bardzo bogatym w wiele różnorodnych składników energetycznych i odżywczych, potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania ludzkiego organizmu. W jego składzie widnieją przede wszystkim węglowodany, aminokwasy i białka. Należy wspomnieć równocześnie o błonniku oraz szerokiej gamie witamin, których zdecydowanie najwięcej zawiera wieloziarnisty, ciemny chleb.

Pieczywo w Krakowie

Pieczywo najlepiej kupować w piekarniach tradycyjnych. Ma się wtedy gwarancję, że spożywane produkty długo pozostaną świeże.
Z wyśmienitych wypieków i niesamowitej dbałości o klienta słyną szczególnie krakowskie piekarnie, cieszące się nieustającym zaufaniem kupujących. Sprzedawane w nich pieczywo przyrządzane jest z pasją, zgodnie ze sprawdzonymi przepisami, co stanowi gwarancję wyśmienitego smaku i najwyższej jakości użytych składników.

Dane:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków

Tel.: 12 633 75 02
E-mail: [email protected]